Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Tiffanylampa

Av Helena Knutsson - 27 februari 2009 18:20

På den här hemsidan finns några gratis mönster för lampor gjorda av blyinfattat glas, typ Tiffanylampor:

 http://chantal-stainedglasspatterns.com/1shades1.html

De flesta får man betala för, men det finns som sagt några man får gratis mönster till också, och ett av dessa har jag använd för att göra lampan ovan.

För att göra denna lampa behöver man en hyfsat välutrustad arbetsplats. Jag började med att förminska lampskärmen något, och skrev sedan ut den på OH- plast. Därefter körde jag OH- bladet i laminatorn för att få det stabilare.

Sedan var det bara att klippa ut den, dra med en skruvmejsel utefter viklinjerna för att få dem skarpa och fina, och sedan tejpa ihop det hela. Att tejpa känns kanske lite B, men det var den bästa lösningen jag kunde komma på, och eftersom den är tejpad på insidan syns det inte så mycket.

Lampfoten är ett riktigt fynd, en omtagsförlängare från Kirsch som jag hittade på second hand för 5 kronor, i förpackningen och allt!

I brist på en sådan kan man ju göra en konstruktion av knappar, pärlor och blompinne som målas på lämpligt sätt. Även min lampfot skall nog få lite patina så småningom, den ser väldigt ny ut just nu!

Skärmen vilar på en konstruktion av tunn ståltråd, just nu inte fastlimmad  (vilket syns den sitter lite snett på bilden!) eftersom jag planerar att den här lampan skall gå att tända i framtiden, men det är ju inte nödvändigt, den är snygg ändå!

Jag gjorde några extra skärmar när jag ändå laminerade, så i framtiden kommer det även att bli en taklamp och kanske också en bordslampa, men då kanske jag får förminska skärmen ytterligare, eftersom den är hyfsat stor!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<<
Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se