Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Fruktlådor

Av Helena Knutsson - 27 februari 2009 18:37

Fruktlådor är bra att ha!

Både för att verkligen ha frukt i, men också för att ha en massa annat i, sådant som man samlar på sig i ett hem. Jättebra att ha för förvaring i garderober och källaren i sitt minihem!

Mina föräldrar äger en över hundra år gammal äppellåda som ser ut nästan exakt som den ovan, och att apelsinlådor ser ut som ovan, med ribbor på sidan, vet vi ju alla!

Jag gjorde mina lådor i tunn playwood som jag limmade ihop med trälim. Sedan sandpapprade jag dem för få lite mjukare i kanterna, samt få bort överflödigt lim. (Vattenfärg fäster dåligt på lim, så därför skall man egentligen måla innan man limmar, men jag tycker det är enklare att limma först när det är ett sånt här projekt, för då kan man måla alla ytorna samtidigt.)  Därefter målade jag dem med vanlig vattenfärg, först en varmare brun, och sedan en mörkare och kallare så att de fick lite patina. Därefter limmade jag på etiketterna, gamla etiketter som jag hittade här:

 http://thelabelman.com

Här finns en väldig massa roliga etiketter, jag hittade jättefina konservburks- och tvåletiketter bland annat, och framför allt så blir de fina när man skriver ut dem, långt ifrån alla printies man hittar på miniatyrsajter blir ju det!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<<
Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se