Direktlänk till inlägg 28 februari 2009

Skånsk åkdyna i korsstygn - eget mönster

Av Helena Knutsson - 28 februari 2009 22:02

Ja! Jag har haft sex besökare sedan jag startade min blogg igår! Lämna gärna en kommentar om du tittar in igen!!!


För att fira detta så bjuder jag här på ett litet mönster på en skånsk åkdyna i miniformat! Det här kan vara ett projekt som passar för många olika miljöer, almogemiljöer naturligtvis, men den här typen av textilier var ju mycket populära under nationalromantiken runt förra sekelskiftet också, och idag passar de väl bra i de flesta hem, till och med IKEA har ju gjort parafraser på detta folkliga broderi!

Jag har en skånsk åkdyna liggande i en fåtölj här hemma, och den har givit mig inspiration till denna lilla version. Orginalet har tre vit- gröna blommor på rad, innanför de gula krumelurerna, och små stjärnor med mera i en ram runt om, och de små vita hästarna finns i det yttre fältet, fast i olika färger som stämmer överens med de färger jag valt till stärnorna.


Jag broderade med två rådar moulinegarn i exakt de färger som finns på orginalet, men man kan ju också tänka sig att göra den i lite "smutsigare" färger, då detta ibland passar bättre när man gör något i miniatyrformat.

Väven är aidaväv som jag hade över från något broderi i storformat, så jag vet inte riktigt hur många rutor det går per centimeter, men det färdiga resultatet är i alla fall 4 x 7,5 cm, så det går säkert att räkna ut! Det är en tvååringshand på bilden - ger kanske en vink om hur liten den är!


Baksidan är bara ett rött bomullstyg, och sedan har jag fyllt den med Quinoa som är lagom smått och formar sig snyggt. (Om någon vet ifall Quinoa har några negativa sidor i det här sammanhanget få ni gärna lämna en kommentar!)


Eftersom jag inte är en hejare på det här så har fotograferat mönstret och lagt in det här... kanske inte världens bästa lösning, men det bästa jag kunde komma på!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<<
Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se