Direktlänk till inlägg 5 mars 2009

Enkla lerkrukor

Av Helena Knutsson - 5 mars 2009 11:13

Jag tycker det är svårt att göra fina lerkrukor, men nu har jag hittat en metod som jag tycker fungerar bra!

Jag använder en lera (som jag egentligen, helt utan baktankar, köpt till min dotter... ) som heter Giotto Plastiroc. Denna lera är terracottafärgad, och bäst av allt är att den lufttorkar och går att sandpappra!

Så jag har helt enkelt rullat vad som nästan var en cylinder, "drejat" ett hål med hjälp av ett penselskaft, och sedan låtit det torka. När det sedan var torrt så sandpapprade jag helt enkelt fram formen, det var mycket lättare att få till en skarp fin kant och lagom släta ytor på det sättet. Sedan försökte jag så klart ge krukorna lite patina med vit, täckande färg och lyrapennor i grönt, brunt och kobolt. Kanske att jag överarbetade just det momentet lite...

Faten är naturligtvis knappar, men mycket illusoriska sådana, de de hade en liten ring indertill precis som riktiga kaffefat! Dessa var mässingsfärgade, men jag har målat dem med vit akrylfärg.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se