Direktlänk till inlägg 5 mars 2009

Antik vagga - printie

Av Helena Knutsson - 5 mars 2009 11:25

Den här vackra vaggan är faktiskt en printie! Det är ju svårt att fotografera i miniformat, och den är faktiskt ännu finare i verkligheten (det vita är reflexer).

Om du också vill göra en sådan, så finns den här:

http://www.cdhm.org/printies/dollhouse-cradle-04.jpg


Minska ner till en A4 så blir det lagom i storlek!


Det var lite pill, men vad gäller material så var det nog det enklast tänkabara projekt, Det enda man behöver är en pappskiva (jag använde kollegieblocksbaksida till sidorna och akvarellblocksbaksida till bottnen), extralånga tändstickor, fyra pärlor (om man inte vill snida knoppar på tändstickorna), färg och lim.

 Lite tips:

Jag limmade upp sidorna på papp och lät torkra först, de smala remsorna fick vänta till sist. Sedan målade jag tändstickorna som skulle sitta i hörnen. Därefter klippte jag ut sidorna- pilligt!

Så limmade jag fast gavlarna oh tändstickorna, liggande plant. När detta torkat så limmade jag ihop sidstyckena med gavlarna. Observera att insidan skall vara slät, tändstickorna skall sticka ut lite på utsidan. Därefter klippte jag till en bottenplatta som fick sticka ut lika mycket som tänstickorna.

Sedan målade jag insidan och alla klippytor med brun färg. Jag monterade underredet och därefter dekorationsremsorna på de utstickande kanterna. Det sista jag limmade på var pärlorna i de fyra hörnen. Sedan tog jag en vass lyrapenna och drog över alla klippkanter för att det inte skulle lysa vitt någonstans och slutligen lackade jag alltsammans.

Jag använder marvin medium, jättebra som lim och går att använda som lack också!

Den här vaggan skulle ju inte klara svenska barnsäkerhetskrav med sina otäcka knoppar, men visst är den fin? Man kan ju tänka sig den som dekoration med gamla dockor och nallar i en modern miljö, eller som använd vagga i en romantisk högreståndsmiljö från varför inte Frankrike? (jag tycker den ser fransk ut!)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se