Direktlänk till inlägg 6 mars 2009

"Shabby"- kruka i betong och kakel; tutorial

Av Helena Knutsson - 6 mars 2009 21:24

Här är en liten kruka som ser väldigt elegant ut men är mycket enkel att göra!


Bild1: Kavla ut en platta i lera. Jag har valt en självtorkande lera som går att sanpappra, men det går ju använda vad som helst. Använder man t ex fimo kanske man skall kavla ut den på ett sandpapper för att få rätt betongyta. Rulla en "mask" cirka 4 mm i diameter. Placera den utmed en rät linje på plattan. Med en kniv trycker man in leran så att en mindre mask bildas och de båda lerstyckena fäster i varandra. Skär av den överlödiga kanten.


Bild 2: Gör med kniven mönster i den större, yttre rullen, jag valde ett enkelt diagonalt mönster. Gör likadant på andra sidan. Mät dina kakelplattor så att du får ett lagom avstånd mellan de båda kanterna.


Bild 3: Räkna med hjälp av kakelplattorna ut hur lång din remsa skall vara, skär av den och fäst runt en kavlad bottenplatta. Det är viktigt att fästa väl. Om insidan inte blir så snygg så gör det inte så mycket om man skall ha en växt i krukan! Låt det hela torka.


Bild 4: Limma på fötter. Jag valde att bara limma på runda pärlor, men man kan ju göra fina fötter i lera också! Jag sandpappreade min kruka också för att få den övre kanten riktigt jämn och mönstret väl definierat. Därfter målar man med ljust grå färg, liknande betong.


Bild 5: Limma på "kakelplattorna" man kan ju välja att rita något fint själv eller klippa ur i någon heminredningstidning, men jag valde att använda min av plattor från samma hemsida som vaggan i föregående inlägg. När limmet torkat lackade jag lite på själva kakelplattorna för att få dem glansiga och fina.


Bild 6: Så här ser slutresultatet ut!

Länk till kakelplattorna: http://www.cdhm.org/printies/dollhouse-tiles.jpg

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se