Direktlänk till inlägg 7 mars 2009

Orkidé - printie

Av Helena Knutsson - 7 mars 2009 14:22

Om man nu har en snygg kruka så måste man ju fylla den med något...

Och jag är verkligen helt värdelös på att göra växter!

Men efter att ha sökt länge så hittade jag till sist en printie som jag trodde mig kunna gå i land med, och så här blev det!

Det var så pilligt som bara den! Jag skrev ut ett par extra ark för att kunna göra mer än en, men det blir inte fler, det är jag säker på!

Blommor och blad kommer från den här sidan:

http://www.nalladris.nl/phalaenopsis.pdf

När jag monterat blommorna så målade jag klippkanten med färgpennor i liknande färg som kronbladens. Dessutom lade jag till en liten vit prick i mitten för ståndare och pistiller och vad allt det nu är!

Blommorna limmade jag sedan på en svartmålad ståltråd, längst ut satte jag små bollar av silkepapper för att ge en illussion av knoppar, och sedan stack jag ner stjälkar och blad i en röra av kaffesump, lim och akvariestenar i krukan. För att lägga till det där lilla extra så stoppade jag även ner små stumpar av vaxad tråd (det ser väldigt riktigt ut, och så repar det ju inte upp sig ändarna, men vanligt tunt snöre funkar ju också), orkidéer har ju luftrötter, och två blompinnar, det vill säga tandpetare med spetsen borttagen som målats med grönbrun vattenfärg.

Hyfsat bra kan jag nog ändå tycka att det blev!

 
ANNONS
 
Nette

Nette

8 mars 2009 08:12

blir helt sjukt imponerad, du är så skicklig!!!

http://rostis.blogg.se

 
Eva Johanson

Eva Johanson

8 mars 2009 22:59

Hej
Vad duktig du är! Jag tittade in här eftersom du har lämnat ett meddelande i min
gästbok för ett tag sedan.
Jag tycker väldigt mycket om den fina krukan
du har gjort och vaggan är fantastisk. Den
skall jag försöka mig på!
Om du vill ha mer kontakter i miniatyrvärlden så kan jag tipsa dig om
att vi har ett ganska aktivt forum på
Skala Minimal: http://www.skalaminimal.se/forum/phpBB3/
och det finns en stor bloggarsajt för
miniatyrister om du går in på http://miniatyrmama.blogspot.com/ som är en
av mina favoriter, så hittar du även hennes
bloggarkompisar och så har du att göra
en hel natt :)

Ha det gott
Hälsningar
Eva Johanson

http://www.evasminiatyrer.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se