Direktlänk till inlägg 12 mars 2009

Örtkruka

Av Helena Knutsson - 12 mars 2009 19:35

Besattheten av krukor bara fortsätter! Nu har jag gjort fler vanliga lerkrukor, men också en lite exklusivare variant, avsedd för lavender!

Förlagan i normalstorlek till den här krukan finns på mitt jobb, och den är så oerhört enkel att göra så ingen kan misslyckas med den!

Så här gjorde jag: Jag skar till en bit lera i tegelstensform. Jag tog ett penselskaft och tryckte in i underdelen för att forma valven mellan fötterna. Då formades även den lilla utbuktningen längst ner helt naturligt. Därefter tog jag samma penselskaft och stack ner upptill för att forma hålet där plantan skall vara. Medan jag försiktigt tryckte nedåt och snett utåt så höll jag emot med andra handens fingrar för att inte förlora den fyrkantiga formen. När jag tyckte det var lagom ställde jag den på tork: KLAR!!!

Men för att ge den det där lilla extra så fick den lite efterbehandling. Jag sandpapprade den lite för att få riktigt vassa kanter och riktigt slät kant. Sedan skrapade jag med en kniv ut en liten inbuktning där jag limmande fast en bild på en lavendel som jag sedan lackade. Runt bilden drog jag med en nål för att få en liten ram, och så patinerade jag förståss lite också!

Nu skall jag bara göra en lavendel att plantera i krukan också! Det blir värre det...

Bilden på lavendeln finns på samma sida med printies som de spanska bokomslagen jag tidigare skrivit om kommer från!


 
ANNONS
 
Nette

Nette

12 mars 2009 20:00

Jättesnyggt som vanligt. Har du ett miniatyrhus/miniatyrlandskap som du sätter sakerna i/möblerar eller gör du annars bara det som känns kul??

http://rostis.blogg.se

 
Eva Johanson

Eva Johanson

12 mars 2009 21:43

Hej igen - jättefin - det var så lustigt
för jag satt och gjorde krukor igår, och
funderade på hur jag skulle göra en kantig
form - så nu skall här testas. Tack för tipset! och förresten håller jag också på
med den fina vaggan - snart klar!

Hälsningar
Eva Johanson

http://www.evasminiatyrer.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se