Direktlänk till inlägg 13 mars 2009

Antik sagobok

Av Helena Knutsson - 13 mars 2009 18:59

Jims printables måste väl vara orginalet när det gäler printies på nätet? I alla fall fanns den för många, många år sedan när jag började hämta miniatyrinspiration på nätet.

Nu hittade jag i alla fall något nytt och riktigt fint på Jims sida, en antik bok med inlaga och allt!

http://www.printmini.com/printables/books/punch.shtml

På sidan finns dessutom en del att läsa om boken, vilket gör det hela extra roligt, jag citerar:


 "For some background on the book, it was given to Iva M. Jordan on December 25th, 1901. It was published by Hurst and Company of New York. You can tell that it was done by type setting and the pictures were the wooden blocks with the metal pictures on them. Every now and then you can see where the block left too much ink on the page.

Page 1 - The Wise Men of Gotham, who went to sea in a bowl.
Page 2 - How the dog and the monkey became friends
Page 3 - A morning call
Page 4 - Three birds in a tree
Page 5 & 6 - One, two, buckle my shoe
Page 7 & 8 - Wee Willie Winkie
Page 9 & 10 - Jack and Jill went up the hill
Page 11 - Little Jack Horner
Page 12-14 - Crosspatch

I folded each set of pages in half, sprayed the back with adhesive spray, and carefully aligned the pages front to back in order of the way they are printed. They should be one continuous set when you are finished. Then, glue them into the cover.

Sherry Nix"

 
ANNONS
 
Nette

Nette

13 mars 2009 20:57

är det riktiga tegelstenar den snygga boken står på?

http://rostis.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis! När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Myminiatureworld med Blogkeen
Följ Myminiatureworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se