Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Städskrubb i färdigt skick

Av Helena Knutsson - 15 april 2009 22:13

Nu har jag slutfört städskrubben – skönt, för jag var lite trött på den, den bara påminde om att mitt eget hem fått gro igen på ett okontrollerat vis!

När ni tittar på bilderna så skall ni tänka er att ni står i köket och tittar in genom en dörr – en front med en dörr i skall spikas på snart. Om ni i stället för att gå in i städskrubben går lite till höger så kommer ni in i serverignsgången som syns på en av bilderna. Den kommer att vara öppen ut mot köket men ha en dörr i andra änden som leder in till matsalen. Öppningen för den dörren skymtar på den ena av bilderna.

Allt på bilden är hemmagjort, och så här har jag gått till väga:

Tapet: nerladdad på Duros hemsida, förminskad och kopierad till hela ark. Jag valde en enkel tapet eftersom jag visste att det skulle bli mycket grejer, och så valde jag en blå, jag är inte å glad i blåa tapeter så jag kommer nog inte att ha det på så många andra ställen i mitt hus! Den rev jag sedan sönder (hade lite tegelvägg utskriven från nätet bakom) och smutsade ner ordentligt med akvarellfärg.

Lister och hyllor: Playwood är bra, billigt och lättarbetat, men det har en nackdel, fula kanter! Det kommer man runt genom att limma tandpetare runt kanten. Det blir mycket snyggt och ser ut som om man är en riktigt hantverkare! Golvlisten är tjock papp och tandpetare som vitmålats, hyllorna hade ju också kunnat göras i papp, men nu ville jag gärna måla dem med vattenfärg så att de skulle se riktigt skabbiga ut!

Golv: Mycket billig hyllplast som köpte för ett antal år sedan. Den är transparent, så man måste måla golbet först, men när det väl är gjort blir det verkligen som ett plastmattegolv. Annars finns det ju en massa golv av den här typen att skriva ut på nätet, och då kan man ju lägga självhäftande plast på dem för att få till den rätta looken.

Trasmatta: På Skala Minimals forum har det tipsats om att göra trasmattor med garn som limmas på tyg, men jag hade inget snyggt garn, och så är det ju svårt att få vissa typer av mönster på det sättet. Jag gjorde därför på samma sätt men med ett gammalt bommulsband från loppis som jag limmade på en bit lintyg. Jag gjorde inget särskilt med fransarna, men jag såg till att smutsa ner mattan med vattenfärg ordentligt!

Död krukväxt: Krukan har jag beskrivit i tidigare inlägg, den är fylld med kaffesump och några bruna blad samt uppstickande, döda stjälkar i papper. Man får säga att miniatyrfamiljen borde skämmas! För det första ta kål på sina krukväxter, för det andra att bara trycka in eländet där det inte syns. Hur länge skall den stå där nu?

Bananlådan: Har skickats till mig från snälla miniatyrmänniskor!

Kockumsfatet: Har jag beskrivit i tidigare inägg, detsamma gäller Vileda- hinken, dessa är gjutna i cernit i en vinöppnare respektive en vitlökspress.

Mopp, sopseten och skurborsten: Sopseten och moppen är tillverkade av blompinnar, cernit och garn, skurborsten är tillverkad av en träbit och garn som jag smutsat ner med kaffe för att den skall se riktigt äcklig ut!

Hushållspapper och  Wettextrasor: Hushållspappret är beskrivit i ett tidigare inlägg, och wettexpaketet är gjort på samma sätt; jag har skrivit ut förpackningen på OH- plast, klippt små fyrkanter av tjock papper med mycket gräng, vikt OH plasten runt dessa och tejpat ihop på baksidan.

Böckerna och postern: Inget rum utan en bok! Här passade Totte städar och instruktionsboken Städa bra,t yvärr är de inte så snygga, de är bara utskrivna från nätet, men de får duga så länge.

Såpa, ajax, silverputs och fönsterrengöring: Flaskor i cernit med etiketter från respektive företags hemsida på nätet. Jag är halvnöjd med kvaliteten på dessa, har försökt ställa flaskorna så att jag maskerar att det är foton av runda saker det handlar om!

Snörnys tan: Mattvarp som jag lindat upp på en tandpetare; limmade de sista varven och drog sedan försiktigt ut tandpetaren.

Kattmaten: Printie från nätet med en skopa gjord efter Eva Malmstens tips av en alvedonkarta och gul färg!

Gummihandskar: Klippta ur en ballong. I brist på bättre får man nog säga...

Mattpiskare: Ståltråd som jag böjt efter min egen mattpiskare, målat gul och gett ett handtag av rött bomullstyg.

Dammvippa: En extratjock piprensare där jag dragit loss en hel massa borst för att få ett skaft, böjt till en upphängningsöga och sedan målat hela skaftet orange.

Fönsterputshink och fönsterskrapa: Hinken är faktiskt en grej jag inte gjort själv – den är ett misslyckat traderainköp, en tupperwarenburk (nyckelring) som var för stor för att funka som burk i köket, men så här blev det bra! Skrapan är gjord i fimo. Det är faktiskt väldigt enkelt att göra ett ihåligt tunt skaft om man sticker in en tandpetare och sedan rullar skaftet lite försikigt!

Ficklampa: Helt gjord i glanspapper, sådant som man gör hjärtan till julgranen av, samt en liten ”kristall”. Pappret är bara lindat runt en sticka i lite olika lager.

Berså- skål: Har man en berså- skål så kan man ju inte slänga den bara för att den råkar bli lite kantstött! Den har fått bli allmän småplockskål i städskrubben i stället! Här finns en liten trasa, en bit badkarskedja och en ståltråd – tunn ståltråd upprullad på en tändsticka och lite bastsnöre.

Svamp, trasor, haddukar: Tyg med färg draperat med hjälp av lim.

Svinto, tändstickaskar, konsumkasse, glödlampsförpakningar, stearinljusförpackning och spiklåda är sådant som jag har kopierat upp själv. Om någon vill ha del av dessa eller hushållsrulle- och wettexförpackningarna så hör av er!Men något fattas! Var är dammsugaren? Ja men ni ser väl själva, den får ju inte plats!!! Och tur är väl det, för jag kan nog inte göra någon, ni skulle varit med när jag gjorde ajaxsprayflaskan... Vi får tänka oss att dammsugaren står i garderroben under trappan i stället! Eller så kanske de har centraldammsugare? Vad vet jag.... 
 
 
Nette

Nette

16 april 2009 07:01

oj, nu fick jag nästan kramp i scrollfingret :-), det är så intressant att få veta hur du gör, och så är allt så snyggt. Jag tycker att babykläder är petiga att sy, men detta är petgöra på riktigt. Imponerad över hur du kan och hur verkligt allt ser ut.

http://rostis.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Knutsson - 22 maj 2009 11:38

Mitt hus växer! Nu har jag byggt en trappa vid sidan av städkrubben, och jag vill visa upp den för att visa hur jag gör när jag gör en trappa. Som ni ser så saknas en del av väggen, och där skymtar själva konstruktionen fram. Den är alltså byggd av k...

Av Helena Knutsson - 2 maj 2009 13:33

Jag har ju fått några förfrågningar om jag inte kan visa mitt "gamla" hus, det som står i källaren, så idag har jag nödtorftigt ställt upp alla prylarna i det som ramlat omkull och tagit lite bilder. Som ni ser är det ju inte något färdigt hus, utan ...

Av Helena Knutsson - 29 april 2009 21:02

Eftersom det varit fint väder så har det inte blivit så många minisar, och därför har det stått stilla här på bloggen, men brist på bättre så lägger jag in två länka som kan vara bra att ha till sommaren!   Solur: http://picasaweb.google.nl/vanleeuwe...

Av Helena Knutsson - 17 april 2009 01:10

Bild 1: Bry er inte om de svårlästa måtten på bilden(ett av dem är dessutom fel!)! För att få en skalenlig modell av Kånken behöver man: * Två tygbitar med måtten 4,2 X 3,4 mm plus sömnsmån. * En bit som är 15,2X 1,3 mm plus sömnsmån. * En bit till f...

Av Helena Knutsson - 11 april 2009 23:28

Om man är dålig på lera, som jag, så får man försöka hitta knep! Här är ett bra knep: att hitta husgeråd i metall som kan användas som "gjutformar"! Här följer en liten beskrivning av hur jag gjort ett tvättfat i emalj från Kokums (även om bilderna s...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards